[Codes] Gameshark codes

If you are stuck in the Dunan Unification Wars; or wish for more details on the gameplay systems, this is the place.
KFCrispy
Global Admin
Posts: 6023
Joined: Wed Jun 30, 2004 3:29 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby KFCrispy » Tue Sep 04, 2018 8:47 pm

Where can i get gs on this,and how i modify it via gs?
http://www.suikosource.com/games/gs2/gu ... digits.php

User avatar
faospark
Posts: 6
Joined: Sat Sep 08, 2018 7:09 am

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby faospark » Sat Sep 08, 2018 7:19 am

I believe Pyriel or someone already provided this code somewhere, but I forget where. Here are some gameshark codes I made that would do this.

All shops refresh every time you talk to them:
50003C06 0000
8006a502 0000
(writes 00 for time since last checked constantly)
It also resets the Progress of your Castle Shops: Item, Rune, Armory. the game can self fix itself by revisiting all stores locations

User avatar
Pyriel
Webmaster
Posts: 954
Joined: Wed Aug 18, 2004 1:20 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby Pyriel » Sat Sep 08, 2018 10:06 am

Yeah, the various castle shops check the "last visited" value for each relevant town shop to see if the inventory associated with it should be included. Just change the last part of the second line to 0001, and you'll be fine as long as you're not also using a code to set the playtime to zero.

Dify
Posts: 17
Joined: Fri Aug 17, 2018 6:17 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby Dify » Sun Sep 09, 2018 5:09 pm

Where can i get gs on this,and how i modify it via gs?
http://www.suikosource.com/games/gs2/gu ... digits.php
Thanks duude
By the way Is there a way to make infinite mp permanent?

KFCrispy
Global Admin
Posts: 6023
Joined: Wed Jun 30, 2004 3:29 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby KFCrispy » Sun Sep 09, 2018 6:54 pm

By the way Is there a way to make infinite mp permanent?
no you'd need to have the cheat code active.

User avatar
faospark
Posts: 6
Joined: Sat Sep 08, 2018 7:09 am

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby faospark » Sun Sep 09, 2018 8:38 pm

@Pyriel Thanks.
@KFCrispy, the guide for item digits for suikoden 2 has some special character issues that are not displayed properly on the browser.

Dify
Posts: 17
Joined: Fri Aug 17, 2018 6:17 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby Dify » Thu Sep 13, 2018 12:06 am

Excuse me but can i reduce my level,my mcdohl is lvl 58,i want to reduce him, to level 45 so i can use l renoulle glitch,thank youu^^

KFCrispy
Global Admin
Posts: 6023
Joined: Wed Jun 30, 2004 3:29 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby KFCrispy » Fri Sep 14, 2018 10:16 am

Excuse me but can i reduce my level,my mcdohl is lvl 58,i want to reduce him, to level 45 so i can use l renoulle glitch,thank youu^^
Use the code to set the character's level (found in Codetwink) and change the last 2 characters...
Setting McDohl to lv 99 is 3006A3F6 0063 because 63 in hexadecimal is 99 in decimal. The hexadecimal value for decimal 45 is 2D, so the code should be 3006A3F6 002D
Note that changing the level number doesn't affect stats, so you're going to get inflated stats by lowering the character's numerical level and letting them level up again.

@KFCrispy, the guide for item digits for suikoden 2 has some special character issues that are not displayed properly on the browser.
I am aware of that, but we can't update the webpages right now :(

User avatar
faospark
Posts: 6
Joined: Sat Sep 08, 2018 7:09 am

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby faospark » Fri Sep 14, 2018 3:30 pm

@KFCrispy . noted, it seems the problem is on alot of pages. thanks again :D

KFCrispy
Global Admin
Posts: 6023
Joined: Wed Jun 30, 2004 3:29 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby KFCrispy » Mon Sep 24, 2018 10:20 am

it's more due to the changes in technology, adopting different character sets as the new standard over time

User avatar
Pyriel
Webmaster
Posts: 954
Joined: Wed Aug 18, 2004 1:20 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby Pyriel » Mon Sep 24, 2018 10:07 pm

All the browsers have moved onto HTML 5, which assumes the text is UTF-8 by default, and the site is still assuming the HTML 4 standard (ISO-8859-1 character set). They're going to have to add meta tags or new header() calls to every page on the site, re-encode every PHP, HTML, CSS, etc. file, or add a character set directive to the style sheet and hope it catches everything. Sounds like a fun project.

I only see it on that one page, though. I'm a bit mystified by that odd apostrophe character being used there in the first place. I assume it was cut & pasted from somewhere.

User avatar
faospark
Posts: 6
Joined: Sat Sep 08, 2018 7:09 am

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby faospark » Mon Dec 10, 2018 1:52 am

a very mundane code but none the less works.
# Castle : Bath House Unlock Open Air Bath (Castle must be level 4)
8006AA18 0015


any tools out there to make it easier to look into the ram?

NdutzzDohl
Posts: 2
Joined: Fri Feb 08, 2019 1:46 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby NdutzzDohl » Fri Feb 08, 2019 1:53 pm

if i play at ePSXe how to enter the code, please tell me. ( Indo Suiko )

User avatar
Pyriel
Webmaster
Posts: 954
Joined: Wed Aug 18, 2004 1:20 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby Pyriel » Fri Feb 08, 2019 7:59 pm

If you're using the latest version of ePSXe with the built-in cheat engine, they make you edit a file in a text editor outside the emulator. It also won't refresh the codes until you restart it.

The file you need to edit will be in the "cheats" folder inside the directory where you installed ePSXe. It will have the same name as the startup executable for the game. If you're using the US version, it'll be "SLUS_009.58.txt".

FuzzyPangolin
Posts: 1
Joined: Fri Feb 15, 2019 11:45 pm

Re: [Codes] Gameshark codes

Postby FuzzyPangolin » Fri Feb 15, 2019 11:58 pm

This might seem trivial but here is my code to allow me to complete Clive's quest while taking my time.

D006AA52 000B
8006AA52 0000

line 1 - Check if game hours = 11
line 2 - set it back to 0

You should be able to keep this code on and the game time will progress like normal. Once you get to 11 hours it will reset back to 0.
11 hours is the time limit for Clive's first part of his sub-quest
Can anyone confirm if this works as intended and doesn't jam up any other game mechanics that would run on a timer system? I haven't played Suikoden 2 in about fifteen years so I'm bound to be slow and inefficient.


Return to “Suikoden II”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests